Birderin kauhaluettelo: 10 maailman vaikeimmasta lintulajista

Birderin kauhaluettelo: 10 maailman vaikeimmasta lintulajista

Maailmassa on yli 10 000 lintulajia. Suuri osa niistä on suhteellisen helppo löytää - joudut vain pääsemään oikealle elinympäristölle oikeassa maailman osassa. Jotkut ovat haastavampia ja vievät aikaa, rahaa ja vaivaa. Mutta kourallinen on niin vaikeasti saavutettavissa tai esiintyy sellaisissa eristetyissä tai vaarallisissa paikoissa, että suurin osa kasvistoista ei koskaan näe niitä lintujen elinaikana.

1. Saavuttamaton saarekisko

Tätä on niin vaikea nähdä, kuin sen mielenkiintoinen nimi viittaa - se on rajattu pieneen Pääsykelvottomaan saareen Etelä-Atlantilla. Jotta edes on mahdollisuus nähdä tämä lintu, sinun on jotenkin päästävä maailman syrjäisimmälle asutulle saarelle - Tristan da Cunhalle - ja sitten löydettävä tristanerien avulla tapa päästä Pääsykelvottomaksi, pahamaineinen isoille turvotuksille, jotka putoavat sen lintuun rannat ja tekevät veneen laskeutumisen mahdottomaksi useimpana päivänä.

Kun olet tehnyt sen maihin, sinun on silti löydettävä se - pieni, lentoton musta lintu, joka rypistää hiiren ympärille nurmikon läpi.

2. Kääpiökassaari

Uuden-Guinean näyttävistä lintulajeista kukaan ei ole vaikeampi nähdä kuin kassaarit. Ironista kyllä, ne ovat suurin kotimaisia ​​eläimiä kaikkialla Melanesiassa, mutta juuri niiden koko on tehnyt niistä vastustajille vastustamattoman kohteen 50 000 vuoden ajan.

Uudessa Guineassa on kolme kassaarilajia, ja niitä kaikkia on erittäin vaikea löytää, mutta kääpiö näyttää olevan vaikein. Sen ensisijainen elinympäristö on jyrkkä mäki ja montane metsät. Hajotettujen pinojen ja dinosaurusten kaltaisten jalanjälkien perusteella se on melko yleinen ja laajalle levinnyt, mutta näyttää siltä, ​​että sillä on kyky kadota metsään kauan ennen kuin ihmisen tarkkailijalla on toivoa nähdä se.

Tutkijat viettävät kuukausia tai jopa vuosia vaeltaen hiljaa kääpiökassaarin alueen läpi näkemättä yhtä yksilöä.

3. Amsterdamin albatrossi

Amsterdamin albatrossi. Tekijänoikeus Meghan Kelly.

Monet maailman merilintuista ovat kuolleet sukupuuttoon viime vuosisatojen takia nisäkkäiden petoeläinten tuonnin lisääntymisalueilleen. Monet muut takertuvat olemassaolon kaikkein hankalimpaan kohtaan. Amsterdamin albatrossi on yksi harvinaisimmista ja vaikuttavimmista.

Jopa 3,4 metrin siipiväli on yksi planeetan suurimmista lentävistä lintulajeista. Se asuu vain pienellä Amsterdamin saarella, Ranskan hallinnassa olevalla maa-alueella Etelä-Intian valtamerellä. Kasvatusparia on vain noin 26 vuodessa, jalostuessaan pienellä tasangolla saaren yläosassa, joka rajoittaa vierailijoita tiukasti.

Ainoa teoreettinen tapa nähdä tämä lintu olisi päästä yhdelle tarjonta-alukselle, joka käy muutaman kuukauden välein, ja saatat olla onnekas nähdessäsi sen lentävän pesimäsaarensa ympärillä. Mutta älä luota siihen - useimmat sinne purjehtivat eivät. Se on laaja ja leveä, ja sen tiedetään syövän Australian ja Etelä-Afrikan ulkopuolella, mutta se näyttää niin samanlaiselta kuin muut suuret albatrosit, että sinun on todennäköisesti tarkkailtava sen jalkavyötä ollakseen varma identiteetistä.

4. Kongon lahti pöllö

Pöllöt voivat olla vaikeimpia lintuja nähdä. Niistä lahtipöllöillä on erityisen vaikea jäljittää yöllä sademetsien elinympäristöistä. Tämä laji tunnetaan vain kahdesta Itä-Kongon vuoristossa sijaitsevasta muistiosta - vuonna 1951 kerätystä näytteestä ja vuonna 1996 linnun sumuverkosta.

Sen lisäksi, että tämä pöllö on erityisen vaikeasti saavutettavissa, sillä on ero siinä, että se esiintyy alueella, joka on poliittisesti niin epävakaa, että harvat tutkijoista tai linnunharjoittajista ovat halunneet riskittää henkensä kanssa yrittääkseen löytää sen.

5. Skaalattu maa-käki

Etelä-Amerikka on lintujen manner. Koska paljon enemmän lajeja kuin missään muussa, se on paikka mennä katsomaan valtavan määrää lintuja lyhyessä ajassa. Vaikka suurin osa eteläamerikkalaisista lintuista on suhteellisen helppo havaita, viisi maa-käki-lajia ovat valtava haaste birderille, ja skaala on todennäköisesti vaikein kaikista. Se on rajattu ala-Amazoniin Pohjois-Brasiliassa ja on vain koskaan nähty muutaman kerran.

Jos haluat mahdollisuuden tähän lintuun, valmistaudu keksimään tapa päästä erittäin epämiellyttävään maastoon ja kestää armeijan muurahaisten pistot puremat, joita lajeja yleensä seuraa.

6. Yö papukaija

Yö papukaija on niin outo kuin se on vaikea, öinen maapallon papukaija, joka asuu Australian syrjäseudun syrjäisissä osissa. Todisteita sen olemassaolosta viime vuosina oli ollut hyvin vähän, kunnes muutama kuukausi sitten, kun yksityiskohdat vahvistetusta havainnoista ilmestyivät Queenslandin takaa.

Joten lintu on edelleen siellä! Mutta se ei tee siitä yhtään helpompaa nähdä - löytön yksityiskohdat on pidetty erittäin salaisina, ja öisen papukaijan löytäminen ulkona on edelleen kuin neulan löytäminen heinäsuovasta pimeässä.

7. Pronssinen parotia

Epäilemättä paratiisin linnut ovat erityisen höyryisiä kaikista lintuista. Onneksi monien lajien urokset voidaan havaita näyttelevän koko loistossaan, koska ne käyttävät tavanomaisesti samoja näyttelypuita tai -pihoja aikaisin aamulla. Monet näistä ovat helposti saatavilla, mutta jotkut eivät.

Pronssinen parotia ei todellakaan ole - se rajoittuu poikkeuksellisen karkeisiin Foyan vuoristoon Länsi-Papuaan, Indonesiaan. Se on tiedossa vain harvoista havainnoista täysimittaisten tieteellisten tutkimusretkien aikana yhteen maapallon heikoimmin tunnetuista vuoristoista.

8. Tuhkan hana

Tämä haukku tunnetaan vain pieneltä alueelta lähellä Mogadishua, Somalia. Sitä pidettiin yleisenä viimeksi käydessäsi sivustoa, mutta se oli kauan sitten. Siihen saakka, kunnes olosuhteet paranevat Somaliassa, tämä lintu on melko rajaton.

9. Musta robin

Musta robin. Tekijänoikeudet Nathan Green.

Kuten suurin osa Tyynenmeren saarista viimeisen tuhannen vuoden aikana, Uusi-Seelanti on menettänyt monet lintulajinsa ihmisten saapumisen myötä. Mutta tämä kansakunta on myös osoittanut tietä palauttamalla harvinaisimmat lajit sukupuuttoon. Mikään paluu ei ole ollut dramaattisempaa kuin musta robin.

1970-luvulla maailman populaatio laski viiteen lintuun, ja niihin kuului vain yksi hedelmällinen naaras. Heidät kavennettiin pienelle ja syrjäiselle Pikku Mangeren saarelle jo kaukana oleville Chathamin saarille. Brian Bellin ja Don Mertonin johtama ryhmä hallitsi lintuja huolellisesti ja ei vain pelastanut niitä välittömästä sukupuutosta, vaan myös tuonut ne takaisin kahdelle saarelle, joilla niiden väestö nyt kukoistaa.

Tähän päivään mennessä ne ovat kuitenkin rajattu näihin kahteen pieneen saareen - Rangatiraan ja Mangereen - eikä tällä hetkellä ole muita sopivia paikkoja lajien uudelleen tuomiseksi. Molemmat saaret ovat hyvin syrjäisiä, ja laskuja ei ole vain vaikea tehdä, vaan Uuden-Seelannin hallitus tosiasiallisesti kieltää ne. Ja vaikka robinit ovat hyvin kesyviä, ne rikkovat kannen harvoin, joten veneessä istuminen merellä melkein koskaan tuottaa havaintoa.

10. Tyhjä sammakko

Sammakot ovat toinen ryhmä yöllisiä lintuja, joita voi olla erittäin hankala nähdä parhaimmillaan - päivä päivältä ne naamioituvat täydellisesti oksilla, joissa nukkuvat, yöllä heidän omituiset puhelunsa voidaan kuulla, mutta usein erittäin vaikea jäljittää.

Tämä laji on vaikein kaikista sammakkoeläimistä - rajoittuen muutaman Borneon vuoren alamäkeen. Sitä ei lähes koskaan kuulla eikä vielä harvemmin nähdä, vaikka satoja birdereita vierailee saarella vuosittain.


Katso video: Clash-A-Rama: The Fourth Musketeer Clash of Clans